torsdag, juli 19, 2007

OTETAAN MITÄ ON!

Klikkaa kuva suuremmaksi!

TORSTAI-ILLAN YLLÄTYS


Joskus voi yllättää paitsi kämppäkaverinsa niin myös itsensä. Kun on nälkä eikä hajuakaan, mitä tarjoaisi - eikä oikein aikaa ruveta kokkaamaan myöskään. Silloin otetaan avuksi 1700-luvulla eläneen ruotsalaisen KAJSA WARGin PERIAATE; MAN TAGER VAD MAN HAVER - otetaan mitä on.

Lounaalta oli jäänyt noin 3 dl keitettyä thairiisiä, vähän kermaviiliä ja kaapista löytyi pussi valkosipuli- dippijauhetta. Ensin sekoitin siis dippikastikkeen käyttäen vain osan jauheesta. Ellei ole dippijauheita, voi hyvin sekoittaa kermaviiliin vaikka curryjauhetta, paprikakauhetta, valkosipulisuolaa, suolaa, mustapippuria - ihan oman maun mukaan. Tai vaikka chilikastiketta pullosta. Otetaan todella mitä on!

Pakastimesta löytyi jo pari tuntia sitten puolikas purkillinen ravunpyrstöjä liemessä ja se suli nopeasti pöydällä. Ellei nyt sellaisia olisi, kävisivät ravunmakuiset surimipuikot pilkoittuina yhtä hyvin. Tai sokeripalankokoiset juustopalat. Tai muutama nakki paloiteltuina. Jääkaappiin unohtunut ja vierasvaraksi ajateltu Abban kaviaaripurkki tuli nyt todella oikeuksiinsa, vaikkei vieraita ollutkaan. Lisäksi keitin kaksi kananmunaa 7 minuutin ajan (aika lasketaan siitä kun ne alkoivat kiehua) ja pilkoin kurkkua ja tomaattia väriksi. Leipälaatikossa oli vielä muutama pala kokojyväleipää.

Tein tämän tällä kertaa vain kahdelle hengelle. Jaoin riisin kahdelle ruokalautaselle. Lusikoin sen päälle pari ruokalusikallista kermaviilikastiketta. Sen päälle jauhoin mustapippuria myllystä. Sitten koristelin ravunpyrstöillä ja kaviaarilla, kuorin ja lohkoin kananmunat ja sijoitin ne huolettomasti sinne tänne, sekä paloittelin kurkunpalan ja ison tomaatin lautasen reunoille, ja teos näyttikin niin kauniilta, että piti kaivaa ensin kamera esiin. Klikkaa kuva suuremmaksi, niin voit nauttia heti silmilläsi!

Inga kommentarer: