Sadepäivän ratoksi voi väkertää vaikka kaalikääryleitä, näistä riittää useammalle aterialle. Tai sitten voit tarjota niitä vierasruokanakin - harvinaista herkkua näinä päivinä, ja edullista!
Reseptin ja työohjeen lisäksi tässä kokonainen kuvasarja, ellet ole ennen näitä valmistanut.
Ja huomatkaa, kääryleet maistuvat seuraavana päivänä vielä paremmilta kuin heti valmistuttuaan, sillä maku mehevöityy yön aikana jääkaapissa.
Lue aina ensin resepti pariin kertaan ja katso kuvat, että tiedät, miten pitää toimia!
KARHUEMON KAALIKÄÄRYLEET
(noin 20 kpl isoja – mutta jos et halua niin paljon, puolita alla olevat ainemäärät,
Aineet:
- iso valkokaali
-
-
- 3 lihaliemikuutioita, Knorr
- 4 kananmunaa
- 1...2 sipulia pilkottuna pieniksi kuutioiksi (antaa hyvän maun)
- 2 tl suolaa
- valkopippuria
- siirappia
- 2 +
- öljyä tai voita paistamiseen
Lisukkeeksi puolukkahilloa, sitä voit tehdä pakastepuolukoista itse
jauhamalla ne sauvasekoittimella korkeassa astiassa ja lisäämällä sokeria.
****
Puhdista kaali irrottamalla siitä päällimmäiset lehdet ja koverra kantaa pois mahdollisimman paljon. Silloin on keittämisen aika helppo irrottaa päällimmäisiä lehtiä, ne kypsyvät nopeasti.
Laita ensimmäiseksi kaali kiehumaan isoon kattilaan ja irrottele siitä lehtiä sitä mukaan
Tee myöhemmin lopusta kaalista (yleensä sitä jää tähteeksi) keittoa tai paista se silputtuna vaikka jauhelihan kera, ja hauduta kypsäksi. Tätä varten tarvitset erillisen annoksen jauhelihaa, mutta saat sitten toisenkin ruokalajin.
Lämmitä uuni 225 asteeseen aluksi, myöhemmin lämpöä lasketaan.
Aloita keittämällä
Ripottele riisit kiehuvaan veteen ja anna kiehua 10 minuuttia sekoitellen usein.
Kaikki liemi imeytyy sinä aikana riisiin. Anna riisin jäähtyä.
Paista sipulisilppua pannulla, joka ei ole liian kuuma, niin että sipuli pehmiää.
Murustele jauheliha isoon kulhoon tai kattilaan, lisää riisi ja sipuli, suola,
Levitä kaalinlehti työalustalle ja laita sen ruotipäähän pari ruokalusikallista
lihaseosta ja tee lehdestä kaunis paketti.
Lado paketit vieri viereen reunalliselle uuninpellille tai vuokaan (tarvitset 2 uuninkestävää vuokaa, ellei ole reunallista uunivuokaa käytössä).
Valmista kaalin keitinliemestä paistoliemi, 1 litra vettä ja 2 lihaliemikuutiota.
Työnnä voitelemattomat kaalikääryleet kuumaan uuniin ja odottele 15-20 minuuttia, että niihin tulee ruskeita läikkiä. Käännä kääryleet, että toinenki puoli ruskistuu, ja lisää vuokaan
Kun molemmat puolet ovat ruskeatäpläisiä, laske uunin lämpö 200 asteeseen.
Kääntele kääryleitä noin 15-20 minuutin välein, lisää vuokaan lientä, jos entinen on
Kun kääryleet alkavat olla hyvän värisiä, laske uuninlämpö noin 150 asteeseen ja huolehdi
Siirrä kypsät kääryleet pois vuoasta, ja liota pohjalla oleva ruskea neste lihaliemellä ja kermalla, ja ota talteen. Se on mainio kastike, jota voit maustaa vähän valkopippurilla,
Murskaa sulatetut pakastepuolukat perunanuijalla tai sauvasekoittimella ja lisää niihin vähän sokeria.
Keitä perunoita kuorineen tai kuorittuina lisukkeeksi.
Pakasta loput kääryleet kerta-annoksina. Kaada jokaiseen rasiaan pari senttiä kastiketta kääryleiden päälle.
Huomaa, että kaalikääryleet sulavat tosi
Terveisin Karhuemo!
***
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar