lördag, juli 07, 2007

KREPPIRULLAT HELPOSTI JA NOPEASTI - kaikki näistä tykkäävät!

Nämä herkulliset krepit ovat maistuneet aina ihan kaikille. Jos joukossa on kasvissyöjiä, voi ne täyttää vaikkapa herkkusienillä, broccolilla, tai mitä nyt on helposti käsillä. Voidaan valmistaa etukäteen ja sitten lämmittää nopeasti kuumassa uunissa. Soveltuvat hyvin pakastettaviksi myös.


GRATINOIDUT JAUHELIHACREPIT (4 hengelle)

Ohukaistaikina:

5 dl maitoa
1 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
voita tai vähän rapsiöljyä paistamiseen
(teflonpannu sopii hyvin näiden paistoon)

Täyte:
500 gr naudan- tai vasikanjauhelihaa
1 tl suolaa
jauhettua valkopippuria
50 gr purkki tomaattipyreetä (ei ketsuppia)
tai tomaattipyreetä tuubista
1 dl smetanaa tai creme fraichea (ei kovin vähärasvaista)
150 gr raastettua vahvaa juustoa

Suorakulmainen uuninkestävä vuoka, jonka vuoraat leivinpaperilla.

- Lisäkkeeksi tuoreita tomaatteja, venäläisiä suolakurkkuja ja mahdollisesti tuoretta amerikansalaattia revittynä pieniksi paloiksi.

Aloita tekemällä lettutaikina, jonka pitää seistä vähintään 30 minuuttia, jotta jauhot turpoavat.

Lämmitä vähän ruokaöljyä paistinpannulla ja murenna jauheliha pannulle. Paistele kypsäksi rikkoen suurimmat lihakokkareet, että jauhelihasta tulee muruista. Lisää suola, ripottele päälle varovasti valkopippuria ja sekoita. Anna jäähtyä. Lisää kylmiin muruihin sekä tomaattipyree että smetana tai creme fraiche ja sekoita hyvin. Jätä täyte odottamaan.

Paista ruokalautasen kokoisella (teflon)pannulla räiskäleitä, pinoa ne päällekkäin ja annan jäähtyä.

Laita pari ruokalusikallista täytettä riviksi räiskäleen keskelle ja rullaa se pitkäksi rullaksi. Lado rullat vuokaan vieri viereen ja ripottele juustoraaste tasaisesti rullien päälle.

Paista 225...250 asteessa noin 20 minuuttia (muista tarkkailla etteivät tummu liikaa!)

Korista tarjoiluvati vaikka viipaloidulla tomaatilla ja pitkiksi suikaleiksi leikatuilla suolakurkkuviipaleilla. Lisukkeena lehtisalaattia, jos enempi vihreää halutaan.

Jos haluat päästä helpolla tulevaisuudessa, tee tupla-annos ja pakasta loput. Lämmitä sitten mikrossa tai uunissa, mutta varo polttamasta.

Nauti perheen ja/tai ystävien kera!

***********************************************************************************

Inga kommentarer: