söndag, juli 15, 2007

UUNIBROILERIA, VIHANNEKSIA JA KYLMÄÄ DIPPIKASTIKETTA!

Kuvia voit klikata suuremmiksi!

Herkullista ja terveellistä "GI-ruokaa" 4 hengelle!

Voiko olla helpompaa ruuanlaittoa kun pilkkoa kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja antaa uunin hoitaa loput! Puolitoista tuntia riittää sekä valmisteluun että kypsentämiseen.

Valmistin broilerifileet ja vihannekset erikseen, koska vihannekset tarvitsevat tuplasti niin paljon kypsymisaikaa. Voit myös aloittaa vihanneksilla ja noin 30 minuutin kuluttua lisätä samaan vuokaan maustetut broilerifileet - ehkä jopa kätevämpi konsti, vähemmän tiskiä!
Lämpö pitää laskea sitten 225 asteesta 175 asteeseen, että broileri pysyy mehevänä, ja paistaa noin 25 min, kunnes kaikki on kypsää. Tässä ohjeet erikseen kumpaankin,

LUE AINA KOKO RESEPTI LÄPI ENNENKUIN ALOITAT!

Perunoita ja kasviksia uunissa vaivatta!

Laitoin uunin 225 asteeseen kuumenemaan ja aloin kuoria vihanneksisia, ks. eteenpäin.

Otin 1,5...2 dl turkkilaista jugurttia ja pussin taco-mausteseosta dippiin, sekoitin ja laitoin jääkaappiin odottamaan ateriaa, että se ehti maustua.

Otin ison vuoan ja valutin pari lusikallista ruokaöljyä sen pohjalle. Kuorin 4 perunaa, puolikkaan pienen lantun ja 4 porkkanaa, sekä 3 sipulia lohkottuna 4 osaan kukin.

Paloittelin perunat 4 osaan, lantut noin 2 cm paloksi, ja porkkanat vastaanvan kokoisiksi. Sekoitin kaikki lohkot vuoassa, että niihin tarttui vähän öljyä, ripottelin niiden päälle sekä suolaa, että Knorr-aromisuolaa, jauhoin päälle mustapippuria, sekoittelin paloja että mausteita tuli joka puolelle.

Laitoin vuoan 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi (käytä munakelloa), otin sitten esiin vuoan uunista, sekoittelin vähän, kaadoin vuoan pohjalle kupillisen vettä ettei ihan kuivu, sekä ripottelin päälle puoli desilitraa auringonkukansiemeniä (kuorittuja). Takaisin uuniin 15 minuutiksi.

Broilerin rintafileet uunissa

Broilerifileet laitettiin pöydälle, siroteltiin mausteita toiselle puolelle (curryä, paprikaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria, suolaa, ehkä vähän aromisuolaakin, käännettiin maustettu puoli alaspäin ja ladottiin uunivuokaan, sekä maustettiin päällipuoli samalla lailla. Sitten vaan 175-asteiseen uuniin 20 minuutiksi, ja jos on oikein paksu filee, niin 25 minuutiksi.

Leikataan vinottain viipaleiksi ja kehitetään lisukkeita, kuten tummaa pastaa, riisiä, perunaa, vihanneksia - tai yllä oleva vihannespaistos sekä kylmää dippikastiketta turkkilaisesta jugurtista.

Leppoisaa lomaa kaikille!

*********************************************************************************Inga kommentarer: