lördag, november 15, 2008

KANACURRYÄ VILLELLE


Tein tätä kanacurryä vartavasten Britannian saarivaltakuntaan kotiutuneelle Villelle, jota intialaiset maut ovat alkaneet kiehtoa. Tässä nyt yksi maailman helpoimpia ruokalajeja, mutta todella maistuva. Lisukkeet eivät nyt ole niin kovin intialaisia, herneiden sijaan olisi voinut keittää linssejä, mutta pakastimessa olivat herneet jo valmiina, eivät ihan ehtineet sulaa tässä.


Raaka-aineena minulla oli 800 gr pakastettuja broilerin rintafileitä. Annoin niiden sulaa vuorokauden verran jääkaapissa ja sitten leikkelin ne Fiskarsin saksilla jonkinlaisiksi suikaleiksi.
Kuumensin oikean valurautapannun (se on tuplasti niin nopea kuin teflonpannut), lisäsin pannulle rapsiöljyä ja ripottelin öljyyn runsaasti curryjauhetta (Hot Madras Curry). Olen oppinut, että curryn maku irtoaa, kun sitä käristää rasvassa.

Ladoin puolet kanasuikaleista pannulle ja kääntelin niitä kunnes saivat kauniin värin. Paistamisen loppupuolella ripottelin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja palojen päälle ja hämmensin. Siirsin palat pataan ja otin toisen erän samanlaiseen käsittelyyn. Sen jälkeen lisäsin pataan kiehuvaa vettä niin että kananpalat peittyivät, ripottelin päälle niin paljon paprikajauhetta, että tulivat ihan punaisiksi, ja sitten vielä reippaasti valkosipulijauhetta (olisi voinut puristaa pari valkosipulinkynttä, mutta kun laiskotti). Lopuksi jauhoin pippurimyllystä reippaasti mustapippuria koko komeuden päälle. Ja lisäsin pari kananliemikuutiota, joten suolaa ei tarvittu ollenkaan. Jätin padan porisemaan miedolle lämmölle tunniksi, tarkkailin vaan välillä, ettei se pala pohjaan ja lisäsin kiehuvaa vettä vedenkeittimestä.

Lisukkeeksi olisin voinut keittää riisiä ja linssejä, jopa paistaa keitettyjä perunanpaloja curryn ja paprikan kera. En tehnyt kumpaakaan, sillä eilisestä oli jäänyt perunasurvosta, jonka ladoin lautaselle ja sen päälle curry-kanapataa ja vihanneksia joita sattui olemaan. Herkullista tämäkin - toivottavasti Villekin tykkää!

Inga kommentarer: