måndag, november 24, 2008

BROILERINRINTAA JA VIHANNEKSIA UUNISSA

Tämä on herkullinen lounas, joka valmistellaan 15 minuutissa ja hoituu itsekseen uunissa Römertopf-padassa 220 C-asteessa 1,5 tunnissa maittavaksi terveelliseksi ateriaksi.

Aloitetaan laittamalla Römertopf- tai vastaava lasittamaton savipata likoon puhtaaseen pesualtaaseen kylmään veteen vähintään 15 minuutiksi.

Uunia ei kytketä päälle etukäteen; pata laitetaan KYLMÄÄN UUNIIN.

4 suurta broilerin rintafilettä = 800 gr
4 keskikokoista perunaa lohkoina
4 keskikokoista porkkanaa paloina
4 pienehköä sipulia lohkoina
4 jättisuurta herkkusientä paloina
4 mehevää valkosipulin kynttä

Lisäksi 4 eri maustetta; curryjauhetta, paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria sekä 1 dl Caj P'n grillimarinadia.

Kun pata on imenyt huokosensa täyteen vettä, nostetaan se pöydälle ja aletaan täyttää.
Ensin sivelin broilerifileet grillimarinadilla ja sitten ripottelin niiden päälle sekä curryä että paprikaa. Ladoin fileet padan pohjalle ja niiden päälle perunanlohkot, porkkanapalat, sipulinlohkot, valkosipulinpalat ja päällimmäiseksi neljään osaan halkaistut jättiherkkusienet, jotka sivelin grillikastikkeella. Täyttämisen välillä jauhoin sekaan merisuolaa ja mustapippuria.

Työnsin padan ritilälle keskelle KYLMÄÄ UUNIA ja laitoin lämmönsäätimen tasalämmölle 220 asteeseen. 1 tunnin ja 30 minuutin kuluttua nostin padan pöytään, avasin kannen ja annoin herkullisten tuoksujen täyttää keittiön. Kyllä oli hyvää! Tuli siinä samalla myös huominen ateria.






Inga kommentarer: