söndag, oktober 07, 2007

TOINENKIN KALA-ATERIA

PAISTETUT KAMPELAFILEET

Kun nyt päästiin kalalla juhlimaan, niin laitanpa toisenkin, vielä nopeamman kalaruokareseptin.
Osta kalafileitä noin 150 gr per henkilö, joko tuoreena tai pakastettuna (sulata ne sitten jääkaapissa hitaasti). Minä ostin punakampelafileitä.

Levitä fileet vadille, ripottele päälle kevyesti suolaa ja valkopippuria. Sen jälkeen ripottelet vielä fileille korppujauhoja. Tämä on parempi idea kuin sekoittaa suola ja pippuri korppujauhoihin. Niitä jää yleensä aina tähteeksi, ja niinpä suolat ja pippurit joutuvat roskikseen kalan sijasta. Ja korppujauhoja menee hukkaan. Ellei korppujauhoja ole kotona eikä näkkileipääkään raastettavaksi, paista fileet sitten vain ilman jauhottamista.

Kaada pannulle vähän rapsiöljyä, tai mieluiten sulata oikeaa voita. Siitä saa parhaan maun paistokseen. Kun voi on kauniin vaaleanruskeaa, laita fileet pannulle. Käännä ne kun ovat kauniisti paistuneet alapuolelta. Ohuet kalafileet kypsyvät todella nopeasti!

Lisukkeeksi sopii hyvin perunamuusi, jos sellaista jaksaa tehdä, tai riisi ja vaikka pastakin.

Itse teen usein kylmän kastikkeen turkkilaisesta jugurtista (1,5-2 dl) johon sekoitan mieleistäni dippikastikemaustetta. Suosikkini on Estrellan tillinmakuinen, mutta valinnanvaraa on. Myös salaatti ja vihannekset maistuvat, jos mukana on hiukan tällaista dippiä, ja sitä voi vaikka sivellä leivällekin voin sijasta.

Inga kommentarer: