söndag, oktober 07, 2007

TÄMÄKIN ATERIA VALMISTUU ITSESTÄÄN UUNISSA
MEHEVÄÄ UUNIBROILERIA SAVIPADASSA
annos riittää 4 hengelle tai kahdelle pariksi päiväksi

Römertopf-savipata on ehdoton suosikkini, koska koko ateria valmistuu siinä todella meheväksi. Salaisuus on, että ennen käyttöä pataa pitää liottaa vähintään 15 minuuttia kylmässä vedessä, jotta huokoinen savi kostuu täydellisesti. Ruoka-aineksillä täytetty pata laitetaan sitten KYLMÄÄN uuniin, joka käännetään 225 asteeseen. Tämä pata oli uunissa 1,5 tuntia kaikkiaan.

Aineet:
1 tuore broileri
Caj P's -grillikastiketta tai
curryä, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja suolaa
6 vähän kananmunaa suurempaa perunaa halkaistuna
2-3 porkkanaa paloiteltuna
2-3 punasipulia tai tavallista sipulia lohkoina

Mausta broileri joko sivelemällä se yltä päältä grillikastikkeella reilusti tai ripottelemalla pintaan ja sisälle mausteet ja suola. Laita se liotettuun pataan.

Asettele vihannekset broilerin ympärille, peruna leikattu puoli ylöspäin. Ripottele vihanneksille vähän suolaa. Sulje kansi ja sijoita kylmään uuniin, jonka säädät 225 asteeseen. Ota uunista 1,5 tunnin kuluttua. Ei haittaa vaikka menisi 10 minuuttia ylikin.

Kun leikkaat broileria, katso ettei mikään kohta ole punainen. Jos on, laita se takaisin uuniin tai kypsennä mikrossa minuutti tai pari. Broileria ja sianlihaa ei pidä syödä raakana, vaan täysin kypsänä.

Lähde puolentoista tunnin ajaksi kunnon kävelylle. Palattuasi sinua odottaa ihanan tuoksuva, höyryävä pata.

Hyvää ruokahalua!

Huom: pese pata heti aterian jälkeen, ettei se pääse kuivumaan, tai täytä vedellä ja anna liota tunnin verran. Harjaa sitten pata puhtaaksi, mutta tummia kohtia ei kyllä saa poistettua. Eivät ne haittaa, pata toimii hyvin niin kauan kun sen huokoinen pinta pystyy imemään vettä. Sen jälkeen se voi maalata ulkopinnalta ja käyttää vaikka kukkaruukkuna, johon istutat mausteyrttejä keittiön ikkunalle.

Inga kommentarer: