söndag, oktober 07, 2007

HERKULLINEN PAISTOS RUUANTÄHTEISTÄ :-)

Muistathan, että kuvat voi klikata suuremmiksi!

"MOUSSAKA" - OTETAAN MITÄ ON

On viisasta valmistaa aterialle vähän liian paljon ruokaa. Tähteistä saa sitten ihan uusia ruokalajeja tosi nopeasti.

Eilen meillä oli nauhamakaronia (tagliatelle) ja jauhelihakastiketta, jota myös bolognese-kastikkeeksi kutsutaan. Siinä on ruskistettua jauhelihaa, tomaattisosetta ja mausteita. Molempia jäi tähteeksi melkein kahden hengen annos.

Ostin ruokakaupasta vähän herkkusieniä, valkosipulin ja pienen pussin juustoraastetta. Maitoa ja kananmunia on yleensä jääkaapissa, ja pakastimessa muovirasiallinen persiljamuruja.

Paistoin viipaloidut herkkusienet ensin kevyesti pannulla puristetun valkosipulin ja persiljarouheen kera. Sitten voitelin uunivuoan, laitoin pohjalle nauhamakaronit, niiden päälle jauhelihakastikkeen ja päällimmäiseksi herkkusienet.

Sekoitin kulhossa 3 dl maitoa ja 4 kananmunaa kevyesti. Maustoin seoksen vähän suolalla ja valkopippurilla (maista!). Kaadoin munamaidon vuokaan kaiken päälle ja ripottelin pinnalle juustoraasteen, 100 gr riittää.

Laitoin paistoksen uuniin 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Kannattaa kurkistaa 20 minuutin jälkeen, näyttääkö pinta herkullisen ruskettuneelta ja munamaito hyytyneeltä.

Sitten vaan syömään, jotain vihanneksia on hyvä ottaa seuraksi, tai napostella raaka porkkana ruokaa odotellessa.

Tämä on niin hyvää, ettei varmasti jää mitään tähteeksi, ei ainakaan Karhuemon keittiössä.

Inga kommentarer: