torsdag, november 08, 2007

ALEXANDERIN PIPPURIPIHVIT


Tänään oli hyvä ruokapäivä! Ajattelin ensin mennä läheiseen ruokakauppaan päivän lounaalle, joka on hyvää kotiruokaa, mutta sitten mietin, mitä muuta voisin syödä 6 eurolla. Valinta päätyi kahteen valmiiksi pippuroituun ulkofilepihviin, jotka valmistuvat nopeasti rautapannulla. Yhdelle hengelle tästä tulikin kaksi ateriaa, söin toisen pihvin päivällä sämpylän kera ja toisen illalliseksi paahtoleivän kanssa. Leivällä saa hyvin kerättyä herkullisen soosin lautaselta. Vihreää salaattiakin olisi voinut olla lautasella, mutta kun ei ollut.

ALEXANDERIN PIPPURIPIHVIT

Paistoin pihvit näin: kuumensin oikean valurautapannun, laitoin siihen öljyä ja vähän voita, jonka ruskistumisesta näkee milloin tulee laittaa pihvit pannulle (voi ei saa mustua!). Pihvien on hyvä olla huoneenlämmössä vaikka pari tuntia, niin ei pannu jäähdy.

Siirtelin pihvejä pannulla ja käänsin pari kertaa. Loppuvaiheessa laitoin pannulle myös viipaloitua purjoa noin 5 sentin pituisesta palasta sekä ripottelin valkosipulijauhetta (olisi voinut laittaa oikeaakin valkosipulia, mutta paistaminen sujui niin nopeasti etten ehtinyt).

Jos minulla olisi ollut muutama herkkusieni, olisivat ne hyvin sopineet paistumaan pannulle.

Kun pihvit tuntuivat vielä vähän antavan periksi painaessani paistolastalla, kaadoin pannulle vedenkeittimestä vähän kuumaa vetta, jolloin pohjalle muodostui ruskeaa lientä. Lisäsin sekaan 2 rkl vasikanfondia sekä kaksi tomaattia lohkoina. Pakastimessa oli pienen pieni rasia punaviiniä, joka kerran jäi tähteeksi, sen olisin voinut lisätä mutta unohdin. No, ensi kerralla sitten sekin mukaan.

Annoin porista vähän aikaa pannulla ja kaadoin joukkoon noin puoli desiä kunnon kermaa.

Lopuksi otin pakastimessa olevan rasian, jossa on persiljarouhetta ja ripottelin pinnalle. Söin pihvit yhden sämpylän kera, sillä oli hyvä imeä liemi lautaselta.

Todellista LAIHDUTUSRUOKAA - TOSI ON!
Painoni ei nouse vaikka paistan voissa ja keitän kermassa! :-)
Nykyinen trendi painoaan vartioivien piirissä onkin syödä paljon proteiinia, se pitää hyvin nälkää eikä muutu läskiksi kuten hiilihydraatit ja sokeri.

- Sytytelkää kynttilöitä ja kääriytykää ihanaan villafilttiin, niin kaamosta ei huomaakaan!

Inga kommentarer: