Klikkaa kuva oikein suureksi, niin voit ensin syödä silmilläsi!
Makeannälka voi yllättää kenet tahansa. Muffinseja on helppo ja hauska nypertää eikä paistaminen kestä kauan.
Lue resepti kertaalleen aluksi ja ota esiin muffinsivuoka, jossa on syvennyksiä, tai sitten olet hankkinut paperisia muffinsivuokia 12 kpl
Kaadetaan sekoitusastiaan 1 dl rypsiöljyä tai 100 gr sulatettua voita. Sekoitetaan siihen 1 dl jugurttia ja 2 dl hienoa sokeria sekä 2 kananmunaa.
Vehnäjauhoja tarvitaan 4,5 dl ja niihin sekoitetaan 2 tl leivinjauhetta.
Taikina sekoitetaan kevyesti ja LOPUKSI lisätään sekaan 200 gr jäisiä mustikoita. Jos ne lisää aikaisemmin, ne hyydyttävät voin niin, että taikinaa on vaikea käsitellä, kun siitä tulee niin paksua. Jaetaan taikina muffinsivuokiin, jotka täytetään vain puolilleen. Nousevat uunissa komeiksi herkuiksi.
Paistetaan 200C :ssa 15...20 minuuttia. Hammastikulla tai puikolla voi koettaa kypsyyttä;
ellei taikinaa tartu puikkoon, ovat valmiita.
Ylimääräiset voi hyvin pakastaa, jolloin niistä tulee oikein meheviä, ja on jotain seuraavaankin makeannälkään.
Tässä vielä ainelista:
MUSTIKKAMUFFINSIT
1 dl ruokaöljyä tai 100 gr sulatettua voita
1 dl jugurttia (juoksevaa tai turkkilainenkin käy hyvin)
2 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 gr pakastemustikoita jäisinä, etteivät mene rikki sekoitettaessa
+ muffinsivuoka tai paperivuokia 12 kpl
Hauskana yksityiskohtana voin kertoa, että tein näitä itsekin ensimmäisen kerran, ja kun Herra Karhu näki ne töistä tullessaan pöydällä, hän kysyi vilpittömän hämmästyneenä:
"Ai, ovatko nuo homehtuneet?"
- Ei hätää, eivät nämä ehtineet homehtua. Tulivat syödyiksi muutamassa päivässä kahteen mieheen.
onsdag, september 19, 2007
MUSTIKKAMUFFINSIT - NOPEA HERKKU
Upplagd av Aurora Borealis kl. 7:24 fm
Etiketter: Syksyn satoa - tai pakastealtaasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
KARHUEMON PARANNUS MUFFINSIRESEPTIIN:
Tein kokeilun laittamalla pelkän leivinjauheen sijasta 1 tl soodaa ja 1 tl leivinjauhetta, koska jogurtti on hapanta, niin sooda neutralisoi sen. Lisäksi maustoin vielä 1 tl vanilja-sokeria. Ihan erinomaisesti nousi ja hyvältä maistuu!
Jogurtin sijaan mustikkajogurttia ja makunystyrät kiittää :)
Skicka en kommentar