fredag, mars 05, 2010

PARHAAT MUSTIKKAMUFFINSIT


Viime vuoden mustikkamuffinsireseptiä on tässä vähän kohennettu ja tulos on entistä herkullisempi. Tehdäänpä näin:

1 dl kylmäpuristettua rapsiöljyä tai sulatettua voita
1 dl bulgarianjugurttia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
- yllä olevat sekoitetaan keskenään, ei tarvitse vispata sen enempää.
4,5 dl vehnäjauhoihin lisätään
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään rasva-munaseokseen, sekoitetaan tasaiseksi.
200 gr JÄISIÄ mustikoita sekoitetaan taikinaan. Kun ne ovat jäässä, ei taikina värjäänny ihan mustaksi, mutta jos on vain sulaneita niin ei se makua haittaa.

Olen ripotellut päälle muutaman mantelilastun ja vähän raesokeria.

Taikina jaetaan 12 muffinsivuokaan, jotka laitetaan pellille ja työnnetään
200-asteiseen uuniin paistumaan uunin alaosaan. Jäiset marjat tarvitsevat noin 20...25 tai jopa 30 minuutin paistoajan. Jos käytetään sulaneita marjoja, niin 15...20 minuuttia riittänee. Ennen uunista ottoa koetetaan tikulla, onko sisällys ihan märkää, ja jos on niin annetaan olla vielä 5 minuuttia tai enemmän.
Mikäli pinta on vaarassa tummua liikaa, voi sen peittää leivinpaperilla loppuajaksi.

Maistuvat kahvin tai teen kera ja sopivat hyvin pakastettaviksi.

Inga kommentarer: