måndag, oktober 13, 2008

MUSTIKKAMUFFINSIT


12 muffinsiin (tässä vuoka on 1,5 dl piripintaan) tarvitset:

2,5 dl sokeria (voit vähentää sokerin määrää vaikka 2 desiin)
100 gr sulatettua voita tai 1 dl rapsiöljyä
1 dl luonnonjugurttia, esim. Bulgarian tai turkkilaista
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja (tai 4,5 jos taikina tuntuu liian löysältä)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
200 gr mustikoita (pakastettuja)

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.
Sekoita voi ja sokeri, lisää kananmunat, ei tarvitse vispata.
Lisää seokseen jugurtti ja jauhot nopeasti, älä vaivaa ettei taikina sitkisty.
Lisää lopuksi marjat taikinaan ja täytä 12 kpl keskikokoisia muffinsivuokia
tai käytä muffinsi-levyvuokaa, jos sinulla on sellainen.

Kuten kuvasta näkyy, olen laittanut 1,5 dl muffinsivuoat levyvuokaan,
niin ne on helppo nostaa tarjolle. Paperivuoat käyvät hyvin tällaiseen myös.

Paista keskellä uunia noin 15...20 minuuttia, tarkkaile paistumista, sillä
kaikki uunit ovat yksilöllisiä, samoin taikinat.

Nauti kahvin, teen tai yrttiteen kera mielellään ystävien seurassa.

****

Inga kommentarer: