lördag, februari 23, 2008

BEEF WELLINGTON by Gordon Ramsay



Beef Wellington á la Alexander

Heippa ja oikein hyvää KEVÄTTÄ kaikille!


Tulipa pitkä katkos joulun ja uudenvuoden myötä. Nuorempi Karhunpentu tuli kylään ja opetti Karhuemolle kädestä pitäen, miten gourmet-ruokaa tehdään. Eipä nyt tarvittu mamman säästöideoita, kun käsillä oli Gordon Ramsayn SUNNUNTAILOUNAS -reseptikirja ja käden ulottuvilla YouTuben videot, joissa maestro itse vääntää muun muassa tämän Beef Wellingtonin. Voitaikinakuoressa paistetun sisäfileenpätkän, joka on ensin kevyesti pinnalta ruskistettu, peitetty sitten herkkusienimurskalla, jota ilmasavustetut, paperinohuet kinkunsiivut pitävät lihan pinnalla.


Jos haluatte valmistaa herkun juhla-aterialle, kannattaa katsoa pariin kertaan kuinka maestro pihvin valmistaa: http://www.youtube.com/watch?v=SHQNV_5wozg


BEEF WELLINGTON

400 gr tuoreita herkkusienen palasia
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä paistamiseen
750 gr kaunis pala ensiluokkaista naudan sisäfilettä
1-2 tl englantilaista sinappia (Colman)
6-8 ohutta viipaletta parmankinkkua
500 gr valmista lehtitaikinaa (puff pastry)
vähän vehnäjauhoa leipomiseen
2 kananmunankeltuaista voiteluun

Lämmitä uuni 200-asteiseksi

Laita paketti leivinpaperilla peitetylle uuninpellille, voitele munankeltuaisella ja ripottele päälle vaikka seesaminsiemeniä tai jauha vähän karkeaa suolaa. Paista ensin 20 minuuttia 200 asteessa, alenna lämpö 180 asteeseen ja anna olla vielä 15 minuuttia uunissa.

Ennen viipalointia paistipaketti saa levätä huoneenlämmössä 10-15 minuuttia. Lihan pitäisi olla hennosti vaaleanpunertavaa valmiina.

Lisukkeena tarjosimme vain salaattia, koska herkullisen rapea voitaikinakuori korvaa perunan, riisin tai pastan, sekä herkullista punaviinikastiketta.


Resepti on Gordon Ramsayn kirjasta SUNNUNTAILOUNAS

*****

Inga kommentarer: